Besøg i Trier

+60 i Trier d. 18. juni

En flok på omkring 30 mødtes ved Konstantins basilika kl. 1030, hvor vores guide bød os velkommen og forklarede os om tiden omkring år 300, hvor Trier var hovedstad i den vestlige del af romerriget.
Trods håndværkerstøj både udenfor og inde i basilikaen formåede guiden Nicole at fange os med forklaringer på snedig teknik og optiske bedrag hos romerne, så vi havde en fornemmelse af at komme dem nærmere.

Gennem bispernes have gik vi til Kejsertermerne, hvor vi gik under jorden og oplevede lange gange under ruinerne af den store badeanstalt, der snarere havde været et center for romersk samvær, med varme og kolde bade, restauranter, idrætsanlæg, butikker mm.

Sidste punkt på vores romerske dagsorden var amfiteatret, cirkus, der lå lidt afsides på kanten af byen, så naturlige skråninger kunne benyttes i konstruktionen, Også her var det mest spændende under jorden, hvor vi så nye eksempler på teknik i oldtiden, en mulighed for at hejse et scenegulv ned og op vha. kontravægte. Fiks måde pludselig at overraske med fx en sulten løve….

Gennem kolonihaver gik vi så til Blesius Garten, hvor vi spiste en dejlig frokost i haven ved det lokale Kraft-bryggeri.

Da både vejr og fremmødte var i strålende humør, havde vi en god oplevelse.
Kåre  

 

Klik her for at få dit eget GoMINIsite