Besøg hos Societe du Port de Mertert
 
Onsdag den 20. september 2017  var vi 27 forventningsfulde 60+'ere, der mødtes på parkeringspladsen ved rundkørslen i Mertert.
Her kom også vores guide fra Societe du Port de Mertert og den bestilte bus, der både skulle køre os til havnen samt rundt på havnen, da her ikke må køre privatbiler.
At der ikke må køre privatbiler er helt forståeligt efter at have set hvor kæmpe stor og hvor travl havnen er, og med meget store maskiner kørende rundt. 
 
 
Vel ankommet til havnen fik vi først lidt historie ved havnekanten.
 
Det var en Fransk-Tysk-Luxembourgsk aftale om Mosel trafik fra 1957, der dannede grundlag for havnen. Men det var først efter, der i 1963 blev dannet et aktieselskab med det formål at bygge en Mosel Port, at planerne om Port de Mertert rigtig begyndte. Porten skulle have forbindelse til det trans europæiske vej- og jernbanenet, herunder udvikle den til industrielle og kommercielle formål. Det første spadestik blev taget den 13. februar 1964. Et kæmpe bygningsprojekt, hvor der bl.a. blev fjernet 2 millioner m3 jord.
 
Den strategiske placering af havnen i Mertert med adgang til vand, jernbane og vej har gjort, at havnen har udviklet sig til et vigtigt knudepunkt i regionen.
 
Tilbage i bussen og varmen fik vi en interessant rundtur på havneområdet. Vi så kæmpekraner, der håndterede containere, betonfabrik, masser af store jernsveller, elementer til vindmøller og meget andet. Ingen af os deltagere havde troet, der ligger så stor en havn i Luxembourg, der jo slet ikke ligger ud til havet.

 
Efter rundturen i Societe du Port de Mertert blev vi kørt tilbage til vores opsamlingssted, der lå i gåafstand til restaurant Joël Schaeffer. Her fik vi en lækker tre retters frokost, der blev nydt samtidig med der blev hygget og snakket.
 

Inge 


 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite