Clervaux

THE FAMILY OF MAN.
 
Den 16. juli 2014 havde 60+ et velbesøgt  arrangement til ovennævnte udstilling, hvor vi atter havde fornøjelsen af at byde velkommen til nye ”navne” i netværket.
Der var 27 deltagere, hovedparten mødtes på hovedbanegården i Luxembourg. I solskin kørte vi med tog ud af byen og ind i den smukke natur til Clervaux, en flot tur, hvor de sidste deltagere stødte til.

The Family af Man, en udstilling af 503 fotografier af mænd, kvinder og børn, taget af 273 fotografer fra 68 lande og udvalgt af Edward Steichen og hans assistent Wayne Miller.
Vi så fotografier af børn der danser,  familier, mænd og kvinder fra forskellige nationer i forskellige livssituationer (fra vugge til grav).

I receptionen fik vi udleveret audio guides, og vi fordybede os i selve udstillingen enten som enkeltperson eller i mindre grupper.
Selve udstillingen er meget stemningsfyldt, og jeg er overbevist om, at det er meget individuelt, hvad den enkelte har lagt mærke til og oplevet ved iagttagelse af billederne.

Til udstillingen kan yderligere bemærkes, at den første gang blev vist i 1955 i New York Museum of modern art. Derudover har den været vist på mere end  150 museer over hele verden  inden den i 1994 fik permanent hjem i Chervalux Castle.
Udstillingen er i dag på the UNESCO Memory of the World register.

For de, der endnu ikke har set udstillingen, kan vi anbefale den som mål for en udflugt.
 
Efter udstillingen indtog vi en ganske fortrinlig middag på restaurant ”Rhino Steakhouse & Pizzaria”.
Kl. ca 16 gik turen tilbage til Luxemburg.
 
Harry Hansen / Ingelise Lund
 

 

Klik her for at få dit eget GoMINIsite