B

esøg i EU-Parlamentet i Strasbourg tirsdag den 16. maj 2017.
 
På denne dejlig varme forårsdag, mødte de 32 deltagere i dagens EU-Parlaments besøg op foran Louise Weiss bygningen i Strasbourg. Nogle af os ankom til byen enten med bil, bus eller tog samme morgen, andre ankom dagen inden og blev, så de kunne nyde en dejlig mandag aften i Strasbourg.
 
Louise Weiss bygningen er det sted, hvor de 751 EU-parlamentarikere holder deres plenar-møder, når de 12 gange om året har samling i Strasbourg.  Loise Weiss var i øvrigt fransk forfatter, journalist, feminist og Europa-politiker. Bygningen er tegnet af et arkitektfirma fra Paris og blev indviet i 1999.
Da alle var samlet, kom vi igennem sikkerhedskontrollen og ind i den imponerende bygning, hvor der var utroligt mange andre besøgende. At der var så mange kan evt. skyldes, at der nok er særlig mange på besøg, de 4 dage om måneden, hvor parlamentarikerne mødes til samlinger i bygningen.
Der var bestilt frokost til os i Parlamentets gæste-selvbetjenings restaurant. Det viste sig dog, at der ikke som lovet var reserveret borde til os. Efter ca. ½ times venten - i lidt kaos ved indgangen - kom vi dog frem til selvbetjenings området og kunne udvælge vores retter, som bestemt ikke var til mange kokkehuer. Det lykkedes dog for os, at komme til at sidde rimeligt samlet i restauranten.
Efter vores frokost blev vi hentet af Olav Gade fra Parlamentets besøgstjeneste. Han viste os op til et af bygningens mødelokaler. Her informerede han – på en udmærket måde - generelt om EU og svarede på spørgsmål.
Efter knapt ½ time ankom den danske EU-parlamentariker Bendt Bendtsen (C) til mødelokalet. Danmark har i øvrigt 13 EU-parlamentarikere. Bendt Bendtsen informerede os - på kontant og underholdende vis - om arbejdet i Parlamentet, herunder om den for tiden meget svære situation på grund af Brexit. Hertil kommer en vis EU skepsis i nogle af medlemslandene.  Bendt Bendtsen mente, at EU i denne tid har den værste krise i de 60 år, som samarbejdet har bestået.
Efter informationsmødet med Bendt Bendtsen blev vi ført ind på tilhørerpladserne i den store plenarsal, hvor der er plads til alle 751 EU-parlamentarikere. Alle Parlamentets afstemninger foregår i denne store plenarsal. Vi kunne her følge lidt af en debat om EU’s strategi for Syrien. Ud af de 751 mulige EU-parlamentarikere havde ca. 25 indfundet sig for at deltage i fastlæggelsen af strategien for Syrien.
Overværelsen af en del af debatten i plenarsalen var sidste punkt på vores besøgs-dagsorden og vi blev efterfølgende vist ud af bygningen igen.
Efter et interessant og lærerigt 60+arrangement opløstes gruppen herefter i alle retninger. Nogle af deltagerne i besøget havde planlagt at blive ekstra dage i Strasbourg eller omegn og andre skulle tilbage til Luxembourg.

 
Mogens Bach Nielsen
 
 

 


 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite