Bastogne War Museum (Belgien)
 

Onsdag den 16. november mødtes 26 60+ ere til frokost på restaurant Jardins des Anemones i Bastogne. Menuen lød på tre retter herunder med mulighed for kylling, som var valgt af de fleste. Og alle Cubafarere var enig om, at denne kylling var bedre end samtlige 14 kyllinge retter, de havde indtaget på Cuba.
Restauranten var pyntet op til amatørteater, som pt. spilles om aftenen, og var desuden støttet af den franske stat - derfor var franske præsidenters foto ophængt i entréen.

Efter frokosten kørte vi til Bastogne War Museum og fik udleveret hovedtelefoner, og derefter var vi hver for sig isoleret under gennemgangen af museet.
Museet er indrettet som Ikea, dvs. man føres igennem det hele, og når man nærmer sig en udstilling starter automatisk en forklaring i hovedtelefonen.
Undervejs var der også et par 'forestillinger' bla. med 3D briller, hvor vi måtte dukke os for fjendtlige flyvere.

Museet er nyrenoveret og meget indbydende og interessant med fokus på Slaget i Ardennerne og 2. Verdenskrig i Belgien.
Det hele fortalt af fire autentiske personer, en belgisk dreng, en belgisk yngre kvinde samt en ung tysk og amerikansk soldat, så man får forskellige vinkler på de voldsomme krigshandlinger omkring Bastogne.

Udenfor museet ligger det store momument Memorial du Mardasson, fra hvis top man kan se viden omkring i klart vejr, men det var der ikke denne dag.

Hele arrangementet var minutiøst planlagt af Jens Nielsson.

Knud
Klik her for at få dit eget GoMINIsite