Bourse de Luxembourg
Bourse de Luxembourg

Onsdag d. 11. februar besøgte vi Bourse de Luxembourg i deres nye bygninger på Boulevard Joseph II i Luxembourg. Virksomheden blev præsenteret af Maurice Bauer som ud over at være ansvarlig for Jura og Complience på børsen også er medlem i bystyret i Luxembourg City (Membre du conseil)
 
LuxSE flyttede til de nye lokaler for ca. et år siden, efter at have boet i den gamle bydel i Luxembourg City siden børsen blev etableret i 1928. Der er ca. 200 ansatte. Børsen ejes som et privat selskab af en række banker og investorer.
 
Vi blev præsenteret for en lang række data om aktiviteter og samarbejdspartnere. Den nok for flest mest overraskende opdagelse var at den daglige handel blot foregår i et mindre lokale uden råben og skrigen, men via nogle få IT arbejdspladser. Det overraskede ligeledes at der faktisk kun er en forsvindende del af handlen med værdipapirer som sker på Børsen, langt de fleste handler sker OTC - over the counter direkte mellem bank og kunde, gennem værdipapirer som købes eller sælges af banken.
 
Luxembourg Stock Exchange er kendt for international notering af aktier, warrants, obligationer, depotbeviser og investeringsfonde. Man har således noteret næsten 40.000 obligationer fra forskellige internationale kunder or er inden for dette felt den absolut største børs i Europa. Dan daglige handel med lokale Luxembourgske selskabers papirer er kun en meget lille del af den samlede forretning. En nyere aktivitet, Fundsquare, som ligger i et datterselskab, fungerer som er databank for økonomiske data fra Europæriske fonde, her fra kan man tilbyde relevante data til sine kunder
 
At man er en virksomhed med visioner og evner til at gå nye veje, fremgik også af de nye samarbejdsaftaler men en række større kinesiske banker. I forlængelse af dette fortalte Maurice Bauer at 4 kinesiske banker er igang med at etablere sit europæriske brohoved i Luxembourg.
 
Vi var vist alle lidt imponeret og samtidig taknemmelige over at LuxSE også tager sig tid til besøg som vores!
 
Der var som sædvanlig en fremragende planlægning af udflugten. Efter denne spændende præsentation kunne vi fortsætte lige over gaden til restaurant Brasserie de l’Etoile, hvor vi på hyggelig måde afsluttede besøget med en frokost!
 
Med tusind tak for arrangementet!
Nis Storgaard
Klik her for at få dit eget GoMINIsite