Sennepsfabrik

Besøg hos "Moutarderie de Luxembourg"

Den 4. november 2014 var det sandelig blevet efterår. Det var regnvejr, da vi skulle mødes kl. 10.15 ved "Moutarderie du Luxembourg" i Munsbach. Regnen gjordet bestemt ikke lettere at finde stedet, der ligger i et større kontor- og industriområde, som viste sig af være ganske ukendt af vores GPS :-(  Vi havde heldigvis set på et kort dagen før, så det lykkedes os at finde frem til fabrikken næsten til tiden.

Fabrikken, som blev startet i 1922, er stadig i samme families hænder, og den vil også forblive det i næste generation, for p.t. er sønnen til Hr. Munhowen så småt ved at tage over på stedet, der beskæfter tre personer ud over far og søn.
 
Moutarderie du Luxembourg producerer 250 ton sennep og 40 ton mayonnaise om året på sennespsfrø importeret fra Canada (som leverer sennepsfrø til hele Europa). Til den lille mængde økologisk sennep, som fabrikken producerer, købes sennepsfrø dyrket i Luxembourg. Alle disse 250 ton sennep og 40 ton mayonnaise sælges udelukkende i Luxembourg. Der eksporteres ikke, da produkterne ikke er tilsat konserveringsmidler og således ikke har lang holdbarhed - ca 7 måneder. Moutarderie du Luxembourgs produktion dækker 60-70 procent af hjemmemarkedet.
 
Efter en interessant gennemgang i produktionen fik vi lejlighed til at smage produkterne, både sennep og mayonnaise i de forskellige varianter, med lidt brød og pølser. Dertil serveredes et glas vin, vand eller juice. Nogle benyttede chancen for at købe lidt af de  meget velsmagende produkter med hjem.
 
Efter at have takket Hr. Munhowen mange gange for den interessante rundvisning og smagning, gik turen videre til hotellet Legere i nærheden, hvor der var reserveret borde til os i restauranten, som bød på en dejlig buffet med mange gode lune retter samt salater og godt brød.
 
Endnu en god og lærerig tur med 60plus var slut og vi kørte hjem - stadig i regnvejr - og var glade for at have deltaget sammen med det gode selskab.
 
Mange hilsner
Laila
 

 
 

Klik her for at få dit eget GoMINIsite