Arrangementet er afholdt

En forårsdag i Bernkastel/Kues ...

 
Onsdag den 16. maj 2018 kl. 10.30.
 
 
Vi mødes ved Cusanusstift i Kues. Historien bag denne ”stiftelse” er spændende: Nicolaus von Kues blev født i Kues i 1401. Han voksede op i gode kår, studerede teologi og meget andet på universiteter i Tyskland og Italien, blev kardinal og en vigtig gesandt for Vatikanet. Han kom vidt omkring og var én af datidens meget lærde.
I 1458 traf han i sit testamente bestemmelse om, at hans betydelige formue skulle anvendes til etablering af en stiftelse (alderdomshjem) mv. for 33 mænd, dels adelige, dels gejstlige, men også ”almindelige” borgere. Den fungerer den dag i dag stadig som alderdomshjem for 33 personer – nu også kvinder!
 
Under omvisningen (på engelsk) hører vi mere om Nicolaus von Kues. Desuden besøger vi bl.a. den lille kirke, som stadig benyttes ved gudstjenester, og – ikke mindst - biblioteket, der rummer en fornem samling af håndskrifter fra det 9.-14. århundrede.
 
Efter omvisningen, der varer ca. 1½ time, er der mulighed for at lægge vejen forbi vinforretningen (med historiske hvælvinger), der ligger på området.
 
Derefter begiver vi os til fods over broen til Bernkastel, hvor vi kl. 13.00 skal nyde denne frokost på Doctors Weinstube: 1) Grøntssagssuppe, 2) hvide asparges med røget skinke, hollandaise-sauce og nye kartofter og 3) vanille-is og friske jordbær.
 
Eftermiddagen er fri til egne gøremål: til fods i Bernkastel, en sejltur på Mosel eller en vandring i vinbjergene.
 
Pris: 39 EUR.
Prisen omfatter omvisning i Cusanusstift samt frokost (ekskl. drikkevarer).  Max 30 deltagere.
Ved mere end 20 tilmeldinger guides gruppe nr. 2 på tysk.
 
Bindende tilmelding til 60plusnet@gmail.com senest onsdag den 2. maj.
 
Læs mere på: www.cusanus.de, www.bernkastel.de og www.doctor-weinstube-bernkastel.de

Arrangør: Jens Nilsson

 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite