LAR  -  Luxembourg Air Rescue - besøg febr. 15. 2017

10.30 mødtes 38 glade mennesker med forventningerne i top til ovennævnte besøg. Vejret var strålende, - der var forår i luften.
Med lidt besvær lykkedes det os at komme ind. Det var en en-af-gangen svingdør. I receptionen måtte vi midlertidig bytte vores pas med en badge. Det var der nogen os, der ikke var meget for.
To guider, Danielle og Sandy, tog imod og delte os i to grupper.

 
Vi blev lidt glade, og overrasket, da der på en stor filmskærm kunne læses: “The staff of Luxembourg Air Rescue welcomes THE DANES CLUB.” Det var en nyhed! Måske skal der tænkes på navneforandring. 

René Closter, manden bag LAR, startede the non-profit organisation for omkring 30 år siden. Med ingenting. Det første kontor var en gammel campingvogn, og et gammelt militærtelt måtte bruges som hangar. Senere blev det muligt at leje en rigtig hangar og at købe en container til brug som kontor.
I dag er det en velfungerende organisation med fem rednings helikoptere og fem jetfly ambulancer,  et dedikeret team på 164 mennesker og et verdensomspændende omdømme.
I April 2016 blev de nye bygninger, som har kostet omkring € 12 millioner, indviet.

 
Vi fik set både jetfly og helikopter og et meget vel udstyret medicinsk træningrum. Talte med piloter, så hvilket udstyr der var om bord og,  hvorledes patienten kom ombord.
LAR viser 2-300 grupper rundt hvert år. Hvilket de tog hensyn til ved planlægningen af de nye bygninger. En slags “glasrute” blev lavet, så gæsterne kunne bydes velkomne, uden at forstyrre den almindelige arbejdsgang. Rundvisningen sluttede af med en film.

Afskedens time. Et lettelsens suk da de respektive pas atter lå i vores hænder. Vi kunne gå derfra med mere viden om den fantastiske organisation og det arbejde de laver  - tilmed - med en “goody-bag!”

For “The Danes Club” var det videre til restaurant “Check-Inn.”  Vi spiste, drak og fik virkelig munden på gled. Vi er vel “Danes!” Vores eget private team havde endnu engang formået at give os en super oplevelse.

Nelly Chrillesen
 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite