Udstilling i Völklinger Hütte
Inka – Gold. Macht. Gott.
 

Onsdag den 8. november 2017 besøgte vi udstillingen “INKA – Gold. Macht. Gott” i Völklinger Hütte i Tyskland, ikke langt fra Saarbrücken.

Vi mødtes i en restaurant, som er indrettet i den gamle banegård i Völklingen - "Alter Bahnhof". Her fik vi en fin middag, som blev serveret ved et veldækket bord af meget opmærksomt personale. 

En guide fortalte om Inka-folket og om de mange andre gamle kulturer i Peru. En tusindårig blomstrende kultur, som gik til grunde indenfor en kort årrække, efter at de spanske "conquistadores" kom til Sydamerika i 1500-tallet. For bl.a. Inka'erne blev guld og sølv anvendt i forbindelse med gudedyrkelsen og som et udtryk for magt. For spanierne var ædelmetallerne en guldgrube, som gjorde datidens Spanien til et af Europa's rigeste lande. Efter rundturen med guiden var der tid til selv at se de mange udstillede genstande – alle sammen originaler, de fleste fra et museum i Lima – og / eller se en lille film om udstillingen.

Selve udstillingshallen – en tidligere højovnsblæsehal – var også yderst interessant. Denne jern- og stålvirksomhed blev grundlagt i 1873 og havde i 1965 17.000 medarbejdere. Som følge af krisen i 1980'erne måtte produktionen indstilles. Lokale ildsjæle tog initiativ til, at produktionsanlægget blev bevaret - og i 1994 blev Völklinger Hütte klassificeret som Unesco-verdenskulturarv. Stålværket betragtes som et fint mindesmærke over tysk ingeniør-byggekunst.

Siden da har Völklinger Hütte været rammen om talrige interessante udstillinger. Det er ligeledes muligt at besigtige selve værket, hvilket vi dog ikke havde tid til. En rundgang på over 7 km fortæller et stykke tysk industrihistorie. (Bedst i dagslys og i tørvejr!) 

Der var et stykke vej dertil, men det var absolut turen værd og udstillingen kan varmt anbefales.

Lis og Jeanne



Klik her for at få dit eget GoMINIsite