Arrangementet er afholdt
 
Besøg på en animationsfabrik
19. februar 2020 kl. 10.15
 
Fabrique d’Images
115C, rue Emile Mark
4620 Differdange
  
 
Jeg foreslog ved sidste årsmøde, at vi besøgte en animationsfabrik, hvilket flere syntes var en god ide. Så på den baggrund gik jeg videre med projektet.
Kulturministeriet i Luxembourg støtter meget op om branchen og er meget rundhåndet med tilskud, hvad enten det er egenproduktion eller co-produktion.
Så der er rigtig mange dygtige firmaer i denne branche i Luxembourg!!!
Det allerbedste firma er Fabrique d’Images.


Fabrique d’Images blev grundlagt af to grafiske designere Christine Parisse og Jean-Marie Musique i 2002. De største firmaer på verdensbasis indenfor animationsteknologi er Disney og Pixar. Fabrique d’Images ligger på en omkring en 15. plads.
Kate og jeg besøgte firmaet i november og fik en kort præsentation af deres teknologi og opgaver. Efter min mening er det helt enestående
Jeg har igennem mange år ønsket at se, hvordan de bevæger tegnefilmsfigurer fuldstændig ”smoth” samtidig med at figuren trækker på smilebåndet, løfter armen, bevæger fingrene og blinker med det ene øje. Det fik jeg at se. Fantastisk.
Hver tegner kan kun lave 2 sekunder tegnefilm af én figur om dagen. Det lyder ikke af ret meget, men det er faktisk ligesom i gamle dage, hvor en figur skulle tegnes 24 gange for at bevæge sig i 1 sekund. Det er ikke anderledes i dag. Men med computerteknologi går det meget lettere.
En tegnefilm på 1 time og 20 minutter indeholder 115.200 enkeltbilleder. Hvert enkelt billede er sammensat af små og store figurer og genstande lige fra frugt, stole, træer, dyr og selvfølgelig hovedpersonerne. Det bliver til millioner af tegninger. En film koster i størrelsesordenen 8 – 10 millioner Euro. Det tager ca 5 år at lave en tegnefilm. I Fabrique d’Images arbejder i øjeblikket 60 tegnere og om 1 år udvider de til det dobbelte.
Fabrique d’Images har blandt andet i en co-produktion lavet Bayala og Ooops.


Firmaet har til huse i Arbeds gamle og renoverede fabriks- og lagerhal på 2. og 3. etage. Arbed er nu integreret i ArcelorMittal.
 
Vi mødes foran indgangen og går samlet op på 2. etage. Der er trapper op, men også en elevator for dem, der ikke er så let til bens. Vi bliver guidet af studie manager David Dubuis og delt op i to grupper. Måske møder vi også deres administrerende direktør Nadège Seet.
Teknologien er lidt nørdet, men det er meget spændende at se, hvordan en tegnefilm bliver til.
Omvisningen foregår på engelsk.
 
Vi har bestilt bord kl. 12.00 på det nærliggende ”Brasserie Schränerei”
Der er kun 2 minutters gang. Det er et sjovt men ikke noget fint sted.
 
Her kan vælges mellem nedenstående retter. Den ønskede forret og hovedret retter bestilles ved tilmeldingen.
 
Forretter
1.1 Bruchetta Classica
1.2 Bruchetta Tonno 
1.3 Bruchetta Carpaccio 
 
Hovedretter
2.1 Poulets Zalot  
Iceberg, salade romaine, tomates cerise, onions rouges croûtons à l’ail, filet de poulet copeaux de parmesan, sauce Cæsar
 
2.2 Vegan Zalot  
Salade mesclun, légumes grillés, concombre, olives noires, oignons rouges, tomates cerise, mais, tomates séchées, tofu, champignon Portobello
 
2.3 Chicken Burger 
Filet de poulet, Iceberg, Tomates, oignons rouges, Copeaux de parmesan, sauce Cæsar, Frites
 
2.4 Tagliatelle Arrabbiata
Sauce tomate, piments frais, ail, Olives, basilic, tomates fraiches
 
Pris: Euro 20 for guided rundvisning samt 2 retters frokost – forret og hovedret. Ønskes dessert og kaffe bestilles og betales den individuelt på dagen. Alle drikkevarer afregnes individuelt. Max 20 deltagere
 
Bindende tilmelding til 60plusnet@gmail.com senest den 3. februar 2020.
Anfør venligst ved tilmelding valg af forret og hovedret.
 
De bedste hilsner
Jørgen Brock

 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite