Besøg på Philharmonien

Besøg i Philharmonien.

Onsdag d. 15. jan. var der atter et spændende besøg på programmet.

Denne gang gjaldt det Philharmonien, som den kaldes i daglig tale (eller officielt Salle de concerts grande-duchesse Joséphine-Charlotte). -

Og det blev et tilløbsstykke med 46 deltagere.

En glimrende guide fortalte om historien bag Philharmonien og dens placering på Kirchberg-plateauet. Beslutningen om opførelsen af en koncertbygning blev taget i 1995, da Luxembourg blev valgt som årets kulturby. En arkitektkonkurrence blev udskrevet og i 1997 valgte man et projekt udført af en marokkansk arkitekt, Christian de Portzamparc. Byggeriet blev påbegyndt i 2002 og den færdige koncertbygning blev indviet 26. juni 2005, hvilket storhertuginden dog ikke nåede at opleve, idet hun døde i januar 2005.

Guiden fortalte også om arkitektens tanker bag den imponerende og spektakulære udformning af bygningen med de (ca.) 823 udvendige søjler i hvidt stål. De giver et helt specielt og stadigt skiftende lysindfald i bygningen. Og lydmæssigt er koncertsalene også helt i top, idet man har brugt de ypperste eksperter inden for akustik for at opnå optimal lyd. Efter at have fået historien bag Philharmonien så vi den mindre koncertsal (til kammermusik) og bagefter den store koncertsal, hvor vi også i 10 minutters tid fik mulighed for at overvære at orkestret øvede til en forestående koncert.

Efter at have fodret "de små grå" var det tid til en god frokost i Philharmoniens restaurant, hvor vi under hyggelige former afsluttede dagens arrangement.

 

Venlig hilsen

Merete Lynge

Klik her for at få dit eget GoMINIsite