Besøg hos EIB

Besøg hos EIB (Den Europæiske Investerings Bank) den 18/3-2014.

Denne friske marts-morgen var vi 29  ”60+.ere” som samledes ved EIB’s hovedindgang i deres nyeste bygning, 98, Bd. Konrad Adenauer, hvor vores identitet blev grundig kontrolleret før vores arrangements-vært Kyla Richardson tog imod os og eskorterede os til et dejligt lyst konferencerum pænt udstyret med forfriskninger.

Carsten Morgenstern, Loan Officer for Danmark forklarede super veloplagt om hvad EIB var, deres historie, hvad de lavede og hvem der ejede dem.
Ikke overraskende ejes EIB af os (EU), og blev etableret i 1958 som et led i Rom Traktaten.
Bankens hovedopgave er at rådgive og finansiere i forbindelse med bæredygtige investerings projekter.
Den er den største multilaterale udlåner og låntager i verden.
Hvert år er den involveret i 400 projekter fordelt over 160 lande hvoraf de 90 % er udlån indenfor EU.
Banken beskæftiger ca. 2000 medarbejdere og har hovedsæde i Luxembourg.
Deres samlede udlån er omkring 500 milliarder EURO, størstedelen er direkte lån til projekter, resten er lån til banker som igen låner ud til regionale projekter i små og middelstore virksomheder.
I 2013 er der bevilliget lån til en værdi af ca. 70 milliarder EURO.

Efter denne spændende, men desværre lidt for korte, introduktion til EIB blev vi samlet op af Delphine Munro.
Som chef for deres kunstsamling var Delphine selvskreven til at vise os og forklare om et bredt udsnit af EIB’s imponerende moderne kunstsamling. Rent faktisk er deres samling så stor at en betydelig del af den  løbende er udlånt.
Også her løb vi tør for tid, så Delphine’s tilbud om på et tidspunkt at komme tilbage i en mindre gruppe og kun med fokus på EIB’s kunstsamling er jeg sikker på at vi vil tage imod.

Efter passende overdragelse af chokolade-gaver ilede vi alle igennem regnen af sted til restaurant ”Clé de Sol” bag Philharmonien hvor Jeanne og Mogens igen havde sørget for at vi alle i god orden kunne indtage en dejlig frokost.
 

Klik her for at få dit eget GoMINIsite